Tájfutás

A Vértes kedves nem tagadom....
 Tavaszi Spartacus -kupa emlékek, Várgesztes 2014.03.15.A tájfutás
Szeretnek kirándulni, futni, esetleg kocogni, vagy csak egyszerűen néhány órát a szabadban jó levegőn tölteni? Érdekes tájakat felfedezni? Ismerkedni a táj érdekességeivel, történelmével?
Egy olyan sportágat szeretnék bemutatni, amely segítségével korhatár nélkül mindez megtehető.
Tipo Kupa 2012 ---Pusztamarót---TérképekSátoraljaújhely- Károlyfalva
2011.10.24.-25. a Keleti Tájfutó Napok helyszíne.
Dobogókő 2010
Dobogókőn, a hegyi futóversenyen, fiatalok és idősebbek, többféle kategóriában kipróbálhatták erejüket. Lehetett itt futni , túrázni és természetesen vánszorogni is.

Dobogókő 2011  Nagykálló-Harangod
Jártak már Nagykállón? Harangodon? Olvashatnak a városról, és szép kirándulóhelyéről.
2007.Szeptember végén kellemes őszi napon Országunk észak-keleti részébe, Nagykálló –Harangodra utaztunk. 
 
Tájfutók Országos Rövidtávú Bajnoksága 2007. Szentendre
Tájfutók Országos Rövidtávú Bajnoksága 2007 őszén Szentendrén a Skanzenben került megrendezésre. Olvashatnak a Néprajzi Múzeumok kialakulásáról, és egy rövid séta során bepillantunk néhány régi épületbe.Tatárszentgyörgy 2010 tavaszán  a Postás kupa helyszíne.2009.augusztus Orfű-Abaliget a Hungária - kupa otthona.
Orfű –Abaliget: felsorolni lehetetlen mennyi látnivaló várja a látogatókat. Egy kis ízelítő a kirándulóknak, nyaralóknak.


Komáromi Erődök
Közép-Európa legnagyobb épen fennmaradt erődrendszere a Duna két partján.
A Simon Lajos emlékverseny helyszíne
2007 júliusában a Monostori Erőd.Gánt  
Az erdőkkel fedett hegyek, völgyek a tájfutók kedvenc területe. Nagyon sok tájfutóversenyt rendeztek már a környéken. A hegytetőn még vadul támad az északi szél, harcol az idővel s megpróbálja elűzni a tavaszt. A napsütés azonban életre kelti az alvó természetet, s a hideg szélnek már nem sok ereje marad.

Eger 
Egerben egy kis futás után, sétáltunk a belvárosban. Utánanéztem, mit jelent a hóstya, kik a fertálymesterek és milyen kapukon lehetett bejutni a városba. Olvashatnak a Bazilikáról, a Minorita templomról, a föld alatti városba is benéztem és a Minaret után a várba is eljutottam.

  

Aggtelek
Aggteleki kirándulás során kellemes sétával felfedezhetjük a környék szépségeit, majd a föld alatt egy csodavilág tárulkozik elénk.

Téli sportok :sítájfutás, canicross, kutyaszánhajtás
Néhány nem mindennapi sportág, gyönyörű, havas télen esetén, s a kedvenc kutyánkat sem kell otthon hagyni.