Turracher HöheKarintia és Stájerország tartományi határán 1763 méterrel a tengerszint felett, sajátos kicsiny meseszép alpesi világgal találkozhatunk.A Turracher Höhe három tengerszemmel (Turracher See, Grünsee és Schwarzsee), Ausztria legnagyobb egybefüggő cirbolyafenyő erdejével és az őt körülölelő lágy, ám mégis impozáns nockbergi lankákkal várja a kirándulókat.
 A cirbolya, a tűlevelűeknek egy különös és ritka képviselője. Élettere a magaslatokhoz és az erdős övezet határához van kötve. A cirbolyafenyő rendkívül erős, robusztus fenyőfajta, ami nagyon jól bírja a hideget. Lassan nő, és akár 1000 évig is élhet. 


 Turracher Höhe-n 

2.205 m tengerszint feletti magasságban a Kornock csúcsról panoráma-kilátás nyílik a Nockberge hegyek felé, jó időben pedig egészen a Karawanken hegyekig és a Júliai Alpok felé délen, a Hohe Tauern hegység felé nyugaton és a Dachstein hegytömb felé északon. 
A hegyre vezető  meredek, csúszós szakaszokkal tarkított ösvényen nem könnyű a haladás, de elhihetik, megéri!

"Egyedülálló élményt nyújt az alpesi hullámvasút, a Nocky Flitzer, télen-nyáron, kicsi és nagy száguldók élvezhetik a pálya élményeit – akár 1600 méter hosszan. A bátrak, a hegyről lefelé vezető utat  már száguldozva tehetik meg .

A családi élményvilágot jelentő Nocky’s AlmZeit a Panoramabahn hegyi állomásánál, meghívja a gyermekeket és szüleiket, hogy együtt a "Nocky-Nyuszival", örömteljes pillanatokat éljenek át a hegyen. Itt a természetes környezetben kialakított parkban,  jólesik  a pihenés, és a játékok még a felnőtteket is lefoglalják .

Az AlmZeit körút mentén izgalmas játékállomások várják a látogatókat. A felfedezőút hét, a Turracher Höhe sajátosságával összhangban külön tervezett, játékélményt foglal magába.


Legyen a játék neve kúszás-mászás, vagy időeltolás az Égi mutatón (Himmelszeiger), zenélés a Hangkerítésen (Klangzaun), sebességmérés az Időteremben (Zeitraum), turkálás és felfedezés a HosszanElidőzés (LangeWeile) homokozóban, vagy felfedezések a páratlan Időfolyó (Zeitfluss) vízi-játszótéren, a Nocky's Almzeit jelmondata változatlanul. "Célunk a móka - a móka az időt feloldja".


A kiadós túra után, kellemes környezetben, udvarias kiszolgálással fogadtak minket a Spotzl Hütte-ben.


A 3-tó-körüli túra - egy könnyű, jeltáblával kitűnően megjelölt vándor-körút (kb. 2 óra, 7,2 km), amely a Turacher Höhe legszebb helyeihez vezeti el önt és amely nem csak az érzések útja, hanem egyben tanösvény is. Ez alkalommal a Grünsee  partján sétáltunk.

Forrásaim, információk: 

http://hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/reszletek/1308

http://www.turracherhoehe.at/hu/nyar/valtozatos-elmeny-hegyekben
Képeim :