Turracher Höhe



Karintia és Stájerország tartományi határán 1763 méterrel a tengerszint felett, sajátos kicsiny meseszép alpesi világgal találkozhatunk.



A Turracher Höhe három tengerszemmel (Turracher See, Grünsee és Schwarzsee), Ausztria legnagyobb egybefüggő cirbolyafenyő erdejével és az őt körülölelő lágy, ám mégis impozáns nockbergi lankákkal várja a kirándulókat.




 A cirbolya, a tűlevelűeknek egy különös és ritka képviselője. Élettere a magaslatokhoz és az erdős övezet határához van kötve. A cirbolyafenyő rendkívül erős, robusztus fenyőfajta, ami nagyon jól bírja a hideget. Lassan nő, és akár 1000 évig is élhet. 






 Turracher Höhe-n 

2.205 m tengerszint feletti magasságban a Kornock csúcsról panoráma-kilátás nyílik a Nockberge hegyek felé, jó időben pedig egészen a Karawanken hegyekig és a Júliai Alpok felé délen, a Hohe Tauern hegység felé nyugaton és a Dachstein hegytömb felé északon. 








A hegyre vezető  meredek, csúszós szakaszokkal tarkított ösvényen nem könnyű a haladás, de elhihetik, megéri!





"Egyedülálló élményt nyújt az alpesi hullámvasút, a Nocky Flitzer, télen-nyáron, kicsi és nagy száguldók élvezhetik a pálya élményeit – akár 1600 méter hosszan. A bátrak, a hegyről lefelé vezető utat  már száguldozva tehetik meg .





A családi élményvilágot jelentő Nocky’s AlmZeit a Panoramabahn hegyi állomásánál, meghívja a gyermekeket és szüleiket, hogy együtt a "Nocky-Nyuszival", örömteljes pillanatokat éljenek át a hegyen. Itt a természetes környezetben kialakított parkban,  jólesik  a pihenés, és a játékok még a felnőtteket is lefoglalják .





Az AlmZeit körút mentén izgalmas játékállomások várják a látogatókat. A felfedezőút hét, a Turracher Höhe sajátosságával összhangban külön tervezett, játékélményt foglal magába.






Legyen a játék neve kúszás-mászás, vagy időeltolás az Égi mutatón (Himmelszeiger), zenélés a Hangkerítésen (Klangzaun), sebességmérés az Időteremben (Zeitraum), turkálás és felfedezés a HosszanElidőzés (LangeWeile) homokozóban, vagy felfedezések a páratlan Időfolyó (Zeitfluss) vízi-játszótéren, a Nocky's Almzeit jelmondata változatlanul. "Célunk a móka - a móka az időt feloldja".






A kiadós túra után, kellemes környezetben, udvarias kiszolgálással fogadtak minket a Spotzl Hütte-ben.






A 3-tó-körüli túra - egy könnyű, jeltáblával kitűnően megjelölt vándor-körút (kb. 2 óra, 7,2 km), amely a Turacher Höhe legszebb helyeihez vezeti el önt és amely nem csak az érzések útja, hanem egyben tanösvény is. Ez alkalommal a Grünsee  partján sétáltunk.





















Forrásaim, információk: 

http://hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/reszletek/1308

http://www.turracherhoehe.at/hu/nyar/valtozatos-elmeny-hegyekben




Képeim :