Gosauseen



Gosau-tavak (Gosauseen) 

A salzkammerguti tóvidék egyik legvadregényesebb természeti látványossága a Dachstein hegység lábánál fekvő völgyben kialakult tórendszer. A völgyben a 3 tó közül az első, Vorderer Gosausee (933 m) a második tó (Gosaulacke 974 m) a harmadik Hinterer Gosausee 1154 m). A túra hossza kb 13 km, 4-5 óra alatt megtehető. A tó körül és a völgyben széles turista úton haladhatunk, kényelmesen, akár babakocsival is bejárható. A harmadik tó előtt van egy hosszabb emelkedő,de a látvány mindenért kárpótol.

Esős időben indultuk, a felhők takarták a hegyek csúcsát.






Gosaukamm csipkés hegylánca




A zöld minden árnyalata megtalálható, 
hihetetlen árnyalatok kápráztatják el a látogatót.




A tóparton egyszerre látjuk  a természet örök körforgását. Elmúlás-újjáéledés. Az elkorhadt gyökereken, sziklarepedésekben kihajtanak a kis magok.


Gombák


Fenyők


A jövő alkotói


Lassan felszállnak a felhők, egyre több szépség tárul elénk 


 itt és most,
 álom és valóság 


Hatalmas kövek, kristály tiszta vízzel fedve 


hegyről rohanó kis patak 


Egyre melegszik az idő, kisüt a nap. A  Dachstein csúcsai .


Vass Albert meséje jár a fejemben : "Csak haladsz csöndesen, gyönyörködve, céltalanul, s egyszerre csak ki- lépsz az Angyalok Tisztására.
Nem is tudod, hogy ez az, mivel az angyalokat nem láthatja a szemed. Csak annyit látsz, csak annyit érzel, hogy csodálatosan szép"



"És megállsz. És abban a pillanatban megnyílik a szíved, és az angyalok észrevétlenül melléd lépnek, egyenként, lábujjhegyen, és belerakják kincseiket a szívedbe."




"A legnagyobb kincseket, amiket ember számára teremtett az Isten. A jóságot, a szeretetet és a békességet."












"Te minderről semmit nem tudsz akkor. Csak any- nyit hallasz, hogy a madarak nagyon szépen énekelnek, körülötted, és a patak nagyon szépen mesél. Csak annyit látsz, hogy nagyon szép az erdő. A fák, a virágok, a fű, a moha, a magas kék ég és rajta nagy, csillogóan fehér felhő, amelyiken a Jóisten ül és jóságosan alámosolyog."




Vajon melyiken ül ? 



Vagy a tóban, a parton? 




A visszaút is tartogat meglepetést, 



Visszanézve a Dachstein gleccser



fent és lent 





Folyamatosan ámulok, és kattog a gépen, vajon mindent láttam? mindent lefotóztam?  Biztosan nem, és megint túl sokat fotóztam, de ezt látnotok kell, ha másképp nem képeken. 



Nincsenek megjegyzések: