Kisvárosok Murau környékén

Utazásunk során sok kis városkán áthaladtunk, minden falvacskában van látnivaló, csak néhány perc és sok szépet láthatunk, templomok, terek,  érdekes  házak.

Ranten:

Nem messze fekszik Murau kerületi központtól Rantan nyaralóövezete. Itt született a híres világjáró tudósító, Martin Zeiller, 1589-ben, akiről a helyi városi kert lett elnevezve: Rantener Zeillergarten. Középkori temploma a domboldalon magasodik, falai között őrzi középkori emlékeit.
  Schöder:
Innen indultunk a Günster-vízeséshez, bájos, kedves kisváros. Minden évben rabul ejt szépsége, virágos házai, kertjei./


Baierdorf: 

 Shöderből St. Peter felé haladva, csodás kis településre bukkanunk. A vár melletti parkolóban találunk helyet, a téren álló fa pavilon pedig menedéket ad az esőben. Nos egy kicsiny település egy templommal egy várral, a menedékhelyen még virág is van a vázában az asztalon, és legnagyobb meglepetésünkre még villanyt is kapcsolhat, akinek este olvasni támad kedve a főtéren. 
Laßnitz:
Murautól St.Lambrecht felé a kis horgász tavát már régebben meglátogattuk, de most besétáltunk a településre is.
Stadl an der Mur:A csúcsokon, Kreischberg (2.002 m), Rosenkranzhöhe (2.118 m).


A Kreischberg csúcsa 2.002 m, télen síelők ezrei keresik fel el lankás és számomra veszélyesen meredek oldalait.


 Nyáron a turisták ezrei indulnak útnak, mert nyáron is számtalan élménnyel ajándékoz meg ez a csodaszép vidék. Nyári napokon vasárnap és szerdán közlekedik a kabinos felvonó, így néhány kilométert megspórolhattunk magunknak. Ködös felhős reggelen indultunk fel a hegyre, a kabinos felvonóban, ha esne az eső meg sem ázunk. Néhány perc múlva elénk tárult a csoda, alattunk maradtak a felhők és odafent csodálatosan ragyogott a nyári nap. 


A felhők fehér puha dunyhaként terültek el a körben kibukkanó, aprócska hegycsúcsok között. Friss tiszta levegő, csodaszép kék ég és ragyogó napsütés, varázslatos élmény !


 A réteket  nyíló virágok borítják és egyre többen sétálnak a csúcs felé. Közben a felhőket lassan a nap kicsalogatja a völgyekből , így egyre többet láthatunk a csodálatos tájból, miközben egyre magasabbra érünk. Itt az ember már nem sokat beszél, a meredek emelkedő szépen megdolgoztatja ellustult izmainkat, tüdőnket oxigéndús levegővel tölti. Meleg van, fáradunk, de az élmény ....Kreischberg  2.002 m
Riegler Hütte


Tó a hütténél:


info:
http://www.murau-kreischberg.at/hu/sommer/szabadido-es-sport

Turracher Höhe

1763 méterrel a tengerszint felett, Karintia és Stájerország tartományi határán terül el. Télen síparadicsom, nyáron egy magas hegyek között rejtőző csodavilág. A fennsíkon 3 tengerszem található a Turracher See, a Grünsee és a Schwarzsee. Az idelátogatók kényelmes kirándulásokat tervezhetnek a kis tavak körül.
 Ausztria legnagyobb egybefüggő cirbolyafenyő erdejét találjuk itt, melyet lágy, ám mégis impozáns nockbergi lankák ölelnek körül. 
Egyedülálló az alpesi hullámvasút, a Nocky Flitzer és a családi élményvilágot jelentő Nocky’s AlmZeit a Panoramabahn hegyi állomásánál.
A 2000 méter magas csúcsra, feljuthatunk gyalogosan. A kényelmes kirándulóösvényen, csobogó patak mellett, ezernyi apró szépség tárul elénk a túra során. A bobpályán: élmény és kilátás, bár elég sokan sikítottak, lehet mégsem élvezték annyira a kilátást.
Panoramabahn kényelmesen feljuttatja a kirándulókat a hegyre, hogy onnan még folytathassák útjukat, vagy csak megpihenjenek a Nocky’s AlmZeit parkban, ahol gyermekek és felnőttek egyaránt jól szórakozhatnak. A nagy közös homokozó, ahol a papák megmutathatják gyermekeiknek , hogyan is készül a homokvár.


Ez a kert, bizony két nyuszit rejt, alagúton és átjárókon még két ilyen nappaliba juthatnak.


Netán elfáradt? Hát pihenjen meg ...


és élvezze a kilátást Karintia felé!Turracher SeeElőre elkészített keretezés, és még a fotósállvány is oda van készítve a Schwarzsee partján. Sétáljon velünk:


forrás , információk: http://www.turracherhoehe.at/hu/nockbergi-bioszfera-park