Schöder

Mielőtt a Günster vízesést elérnék, egy kedves kis településen vezet át utunk. Már régebben is megcsodáltam a  házakat, kiskerteket. Ha arra járnak, érdemes megállni egy rövid sétára.


Mesebeli hangulat a főtér melletti kertben. Aki ilyet alkot biztosan nem bánja, ha a turisták fotózzák. A kis malomkerék forog,  a víz csobog.A középkori templom , kecsesen nyúlik az ég felé. A templom mellől rövid túra tehetünk, ha követjük a stációkat. Itt emberi csontokat őriznek. Majd minden templomnál találtunk ilyen helyet, ahol a csontok sorba vannak rakva. Sajnos az eredetét nem ismerem.

Bejárati ajtó:
A templom belsejében különlegesek a falfestmények. Nagy felületen megmaradtak. Néhol a külső falon is látni ilyen festménymaradványokat.

A kis patak biztonságos mederbe van terelve.

Házfal:


 Diavetítés:


Térkép

Günster vízesés
A vízesés Schödertől kb. 4km-re, a Krakaudorf felé vezető műútról elérhető. A városkában már táblák jelzik merre kell haladjunk. Kiépített parkoló várja a látogatókat, onnan már rövid sétával elérjük Stájer-ország legnagyobb vízesését. A víz kb. 65 méter magasságból ömlik a mélybe. Biztonságosan kiépített lépcsőkön körbejárhatjuk.Így nyáron a víz kissé kevesebb, tavaszi időszakban sokkal bővebben, hatalmasabb erővel zúdul alá. Télen nem látogatható. Tavasztól őszig csodaszép látvány, felejthetetlen élményt nyújt.
Diavetítés:Amatőr videóm:térkép: