Budai Várnegyed

"Budapest , Budapest , de csodás...."



...hangzik a régi dal, és a dal után virtuális sétára hívom Kedves Látogatóm! 
Utunk a Budai Várnegyed legismertebb épületei között vezet.




A mindennapok rohanásában van időnk észrevenni a nagyváros sok apró szépségét, amelyek mellett talán naponta elrohanunk? Látták már, épületeit, templomait, tereit? Minden épület a múlt építészetének egy-egy remeke, emléke, a történelmünk fontos része, értékeink, emlékeink, épületek, melyben elődeink éltek, alkottak, alkották múltunk, és teremtették jelenünk.
Terek, parkok, házak,  hol összefut sok  ismeretlen. A célunk egy, csodálni  a ránk hagyott szépségeket és feladatunk őrizni, hirdetni azt. Amíg sétálunk, az  öreg fák  a nyárról mesélnek, miközben  elsárgult leveleikből szőnyeget terít elénk az őszi szél. 








Budapest minden szépségét egyszerre megismerni, bejárni, nincs időm, de apránként, mindig csak egy szeletét megcsodálni azt lehet. A Budai Várban szervezett parktájfutó verseny remek alkalom számomra, hogy kirándulásomat tartalmasabbá tegyem.
A kis kocogás közbeni térképolvasás mellett megvalósítom a "park-tájfuss és közben fotózz" sportágat, mely kissé elmosódott képeket eredményez, de mivel ezt Erika barátnőm társaságában teszem, remek kikapcsolódás a végeredmény.
Tehát a program sokszoros haszonnal jár: nagyszerű térképet kapok a Várnegyed területéről, és mivel verseny keretében indulok, egy kis mozgásra kényszeríti ellustult izomzatom. A térképen kijelölt pályát kell teljesíteni, így közben az útvonal kiválasztásáról is dönteni kell, tehát munkára foghatom néhány agysejtemet, nem nagyon, de egy kicsit,  miközben gyorsan sétálva megpróbálom fotókkal dokumentálni az eseményeket, elcsípni néhány érdekes pillanatot. 






A délelőtti órákban még kissé  korlátozott a kilátás, de vén Duna két partja jól látható.





Telve a tér, és a látogatókat érdekes hangszeren játszó utcai zenészek szórakoztatják.




és játszik még a "vén cigány" is néhány melódiát.( és innenn kívánom jó sokáig húzza még!)









Kicsit hallgatom játékát és közben az épületek csúcsai az égre emelik tekintetem.


A földön kis apróságokra leszek figyelmes, elém tárul 

az új divat kicsiknek 
és nagyoknak.



Ez a holló éppen egy gyűrű lopás közben vált fémmé.




De nézzék csak!- van itt még csóka-móka! vagy mókás-csóka? így már tudom mitől is szólal meg , "csak úgy" a riasztó.










 

A verseny közbeni pillanatok:
amikor a  "futós fotós fotóst fotóz".



Néha jól jön a segítség.



Van itt út nem is kevés:






Ha sikerült elcsípni egy ilyen jó kis napot,




bizony a végére  beesteledik, és elénk áll egy újabb feladat : az "esti fotózás", ami  részemről  még sok-sok gyakorlást igényel. A nap legnagyobb eredménye   a kellemes elfáradás, és a megbizonyosodás, hogy Budapest nappal is, éjjel is, valóban csodás!






Diavetítés:  képek a Várnegyedből a  futás előtt, alatt és után.