Bad Aussee, Ausztria

Bad Aussee Ausztria földrajzi középpontja, amelyet a két folyó torkolata fölött egy Mercedes csillag alakú híddal szimbolizálnak a kisvárosban. 


A Főtéren, a cukrászdában nagyon finom fagyit lehet kapni :)"5000 lakosával Bad Aussee Salzkammergut egyik legvárosiasabb települése. A régió többi városához hasonlóan Bad Aussee is a sóbányászatnak és azoknak a kereskedelmi vállalkozásoknak köszönheti fejlődését, melyeknek működését a 13. századig lehet visszavezetni. A bányák ma már nem működnek, látnivalóként tartják őket nyitva a turisták számára." 

forrás:


A park, a kikapcsolódás szigete
A Kneipp mezítlábas parkot, itt is megtaláljuk

Utcáin sétálva csodaszép  épületek, melyek  a középkori város emlékeit őrzikCégérek, cégtáblák, falfestmények a múlt és a jelen tökéletes összefonódása 

A múzeum épülete
Ritka példány , értéke ma már felbecsülhetetlen
Képeim:

Látnivalók:

Nárciszfesztivál ideje: május 25- 28 2017. http://www.narzissenfest.at/en/

Alpengarden: http://www.neza.at/

Tauplitzalm, Ausztria

Európa legnagyobb magasfennsíkja Tauplitzalm

A hegytetőkre feljutni gyalogszerrel mindig nehéz, de csodaszép túrák vezetnek, és az élmény felejthetetlen. Az időjárásjelzés szép napos időt ígért, így elindultunk egyenesen hegycsúcs-iránt. Térkép szerint a 275-ös jelzésű utat követve. Célunk: a Steier-See, az útjelző táblán : 1 óra 30 perc az elérési idő , nem kihívás a harcedzett túrázóknak. A városkából kifelé enyhén emelkedő út, az erdőbe érve egyre meredekebbé válik, majd szűk ösvényként, hangulatos erdei tisztásokon át vezet a hegymenet utolsó legnehezebb szakaszához. 


Itt már vékony, köves ösvény kanyarog, az út egyre meredekebb, a fenyők fogynak, kis apró hegyi növények bukkannak elő, és a mászáshoz időnként már nem elég a két láb, akkor már azt gondoljuk itt a vége , de újabb emelkedők bukkannak elő , majd látjuk, hogy a hegytető, bizony még nem az a hegytető...

(csúszós időben elég veszélyes út)Aki ezen az útvonalon megmássza a hegyeket, itt már megkönnyebbülhet, mert a látszat ellenére , már nincs messze a cél. 
Igen a csoda ott lent !Elkápráztat a smaragdzöld tó, és a látvány lassan feledteti a hegymászás okozta, lábunkban érzett, sajgó fáradtságot.


A felhők egyre feljebb szálltak, így folyamatosan szemünk elé tárult a csodálatos panoráma.


Amíg megpihentünk, előbukkantak a lábunk előtt heverő apró csodák, melyekhez le kell hajolni, sőt térdre ereszkedni a természet szépségei előtt:
Tauplitzalm eléréséhez, még egy kis emelkedő megmászása után jutunk. A Mindenható gondolt ránk , így küldött nekünk két kerékpárt, hogy könnyebb legyen utunk folytatása, de rövid hálaadás után, gyalogszerrel folytattuk :) más is örüljön az Univerzum gondoskodásának :)


A fennsíkon hütték sorakoznak, és lám kisautóink, hová el nem jutnak :) 
A sziklafal még újabb kiránduló helyeket kínál, ott fenn a hegyoldalban egy barlang bejárata tátong, no ezt majd jövőre :) 
A Tauplitz-See nem enyhítette tavak utáni vágyam így tovább mentünk a Großsee felé
Varázslatos erdei úton jutunk el tó felé.

Großsee
Großsee
A kilátás


Sajnos a nap hamar eltelik, és bár feltöltődtünk a hegyek adta csodálatos energiával, a visszafelé útra is tartalékolnunk kellett.A 276-os úton , majd a felvonó alatt az utat követve érkeztünk vissza Tauplitzba, ugye megérdemeltük...

Egészségükre !


Képeim :

Elérhető: Tauplitzból felvonóval 

Bad Mittendorfból autóbuszjárattal

fizetős úton autóval is fel lehet hajtani.

Túra, egész napos: felfelé 279 úton, lefelé 275 piros jelzés, majd felvonót követve, Laszlo's Restaurant-ig :)