Ödensee, Ausztria

"Aprócska" pihenő paradicsom,Pichl-Kainisch településhez tartozó Ödensee. 
A tó Salzkammergut egyik kisebb tavának számít. Stájerországban, 776m magasan helyezkedik el, és maximális mélysége mintegy 19 méter. 
A tó és környéke a Natura 2000 természetvédelmi program része. A tó körül egy sétaút vezet , pihenésre, üldögélésre csábító padokkal .  A hütte biztosítja az éhes, szomjas kirándulók igényeit.

 A gyerekeket játszótér várja, 
jó időben strandolni fürödni lehet a tóban.


kőkert az út mentén...Képeim : 
 https://goo.gl/photos/JuVS4U8YK6dYjviT7

Térkép:

Tauplitzalm, Ausztria

Tauplitzalmra fel lehet jutni Tauplitzból 1.a sífelvonóval, 
2. gyalog , ami elég nehéz  túra, de 3. felmehetünk autóval is. Idén a Bad Mitterndorf -ból induló alpesi utat választottuk Az út 10 km -es fizetős útszakasz. 


Kiindulási pont: Bad Mitterndorf - Thörl
Magasság start: 804 m

Magasság Vége: 1586 m

Hossza a fizetős út: 10 km

Legnagyobb gradiens: 9%

Az útdíj 12 Euro/ autó/ max 5 fő az aktuális árak : http://alpenstrasse.at/panoramastrasse/mauttarife/

 A fennsíkon biztonságos parkoló várja az autóval érkezőket.  
Innen eldöntheti , ki merre indul, látnivaló akad bőven,  csodaszép panoráma nyílik a környező hegyekre. 
 Dachstein tetejét nyáron is hó fedi.


Lehet választani bőven, merre induljunk tovább .. A Grimming egészen közel van :)


Itt készül a "finom alpesi tej"


 Van még feljebb..


A kisvonat 5 Euroert végigszáguld a fennsíkon, de vannak traktor vontatta vagonok is ..


Meg van még a kistrabi:) 


Tovább haladunk a Steiersee felé,


amit sziklás hegyek ölelnek körbe...Rövidítettük az útvonalunkat , és a könnyűnek tűnő kitaposott ösvényen ereszkedtünk le a tóhoz. A köves , meredek ösvényen csak abban voltunk biztosak, hogy itt biztosan nem mászunk vissza.


Ahogy egyre lejjebb értünk a tó egyre távolodott,  a levezető sziklás ösvényen való ereszkedés , mely mellett a  kicsiny patak robog a tó felé , különösen szép élmény.  


 A smaragdzöld ,  kristálytiszta víz és napsütés, a sekély vízben apró pisztrángok hada , távolabb kis kacsacsalád úszik a vízen, hatalmas szitakötők , pillangók ...


Aprócska "édenkert" a hegy szívében...Mivel eldöntöttük , hogy vissza nem mászunk, gondoltuk megkerüljük a tavat, amiből jó kis túra kerekedett....


Keskeny köves ösvény vezet a tó másik oldalára , itt is nagyon sokan fürödtek, pihentek ..Az ösvény a völgyben halad felfelé, ha elfáradtunk ez már igen nehéznek tűnik, egy elágazásig jutunk ahonnan már néhány lépés, hogy  Schwarzensee -re is vessünk néhány pillantást. Hát ez is gyönyörű.
Az elágazástól visszafelé tartunk a kijelölt piros útvonalon mely a Steirersee fölött vezet. Az ösvény keskeny , helyenként köves, egyszóval kalandos..
Meleg nyári nap volt, elfáradtunk rendesen, itt mát a fényképezőgépem is hátizsákba tettem :) de csodák még mindig vártak ránk..
az úton akad egy kis sziklamászós szakasz is, 


Innen már könnyebben haladtunk, a visszafelé út sem volt rövidebb, de már ismert utakon haladtunk. A kilométereket  és a szinteket nem számoltuk, csak éreztük a lábainkban :)

Aki erre jár és szép az idő mindenképp ajánlom válasszon egy utat magának a hegytetőn, Lélegzetelállító élményekben lesz része :)

Tauplitz, Ausztria 2017


A stájer kisváros ismét kirándulásaink kiindulópontja. Hogy miért újra ? - mert itt, van egy nagyon jól bevált szállásunk, amit jó szívvel ajánlok figyelmetekbe , és ez úton is köszönöm vendéglátóinknak a lehetőséget!
( http://tauplitziapartmanok.hu/)
A környék mindig nyújt új és újabb látnivalót. A célomat , hogy kevesebb képet készítsek el , nem sikerült megvalósítani , mert minden és minden nagyon tetszett és szerettem volna elhozni minden kis apróságot, azon barátaimnak, ismerőseimnek, akik koruk, egészségi állapotuk, vagy egyéb okokból erre felé már soha nem fognak eljönni, és azon ismerőseimnek, látogatóimnak akik a képek láttán kedvet kapnak, egy kis hegymászáshoz, barangoláshoz :) 

Ez a csodaszép sziklatömeg a Grimming, A hegy minden napszakban, minden irányból más és más arcát mutatja.
Magasság: 2 351 m
Kiemelkedés: 1 518 m
Hegység: Alpok, Dachstein MountainsA terület télen a sí-imádók paradicsoma, de láthatóan , nyáron is nyújt számtalan szórakozási , kikapcsolódási lehetőséget. A csábító hegycsúcsokhoz igen kemény , meredek utak vezetnek :)Aki erre jár , mint mi is, meg kell tanulnunk, hogy ami közelinek tűnik az azért nem annyira közel van, így sokszor csapágyas ízületekkel tértünk nyugovóra, és később már  az emlékeinkben élő,  csodaszép látvány kárpótolt fájdalmainkért. 

A tauplitzi vízesés, a meredek sziklafalon ömlik le a hatalmas víztömeg, a szikla aljánál egy másik kis patakkal egyesül, ami szintén egy kisebb zuhatagon át érkezik. A vízeséshez eljutni kb fél óra séta a központból kb 2 km távolság. A műút, amit az előző képen láttok épp erre vezet, persze az útról a jelzett helyen le kell térni és az erdei ösvényen elérjük ( kb 200m) a vízesés tetejét. 

A legelők vándorai,( persze elektromos keretek között.)

A kiskertek apró kis szobrai, kedvesek aranyosak és megállásra késztetik a kirándulókat.


Az idén eltöltött nyaralásunkon nagyon sok szép új helyet fedeztünk fel ,és sok ismert helyet jártunk újra körbe. Szerencsémre az időjárás kedvezően alakult. Így hát ajánlom mindenkinek e csodaszép vidékről hozott képeimet, nézegessétek, vegyetek ötleteket, mert van bőven mit ellesni "sógorainktól" :) és természetesen szívesen veszem véleményeteket, és a  megosztásaitokat köszönöm.
Képeim :
https://goo.gl/photos/LqeXAr4mAZopLvqB6