Tauplitz, Ausztria


Tauplitz, egy hamisítatlan alpesi hangulatú stájer kisváros Ausztriában, 900 méteres magasságban fekszik, Nyáron csodaszép túrákat tehetünk az alpesi tájon. A közelinek tűnő hegycsúcsok, minden irányból más és más formájukat mutatják, a kék ég, a sziklás csúcsok, az erdők,  rétek, legelők  a színek minden árnyalatát felvonultatják, így teszik  festőivé a tájat. Télen Tauplitz földrajzi fekvésének köszönhetően az Alpok leghóbiztosabb sírégiójai közé tartozik.
(a hómagasság gyakran eléri az 5 métert)
Ebben, a hegyek által ölelt, csodaszép kisvároskában töltöttünk el néhány napot, és innen indultunk felfedező útjainkra. Szállásunk a képen látható, szép apartmanházban volt, a kis apartman kitűnő adottságokkal rendelkezik,kiváló hely a pihenésre, kikapcsolódásra. / a szállás elérhetősége /A központban található Tourinform irodában beszereztük a szükséges térképeket, prospektusokat, majd a sífelvonónál található "Laslo's Restaurant" -ban csillapítottuk éhségünket. Az étterem személyzete magyar, így nyelvi nehézségeim az étkezés területén megoldódtak. Az étterem kínálatával , árban és minőségben és természetesen a kiszolgálással, fogadtatással nagyon meg voltunk elégedve, így bátran ajánlom, ha arra járnak feltétlenül látogassák meg őket! 


Szépen rendezett, takaros porták fogadják a nézelődőket.


Gondolhatnák, hogy ez egy öreg ház kis ablaka, de nem, ez egy  istálló ablaka.


A hegyekből zúduló patak vize gondoskodik a kövek megformálásáról.A hegycsúcsok, meredek hegyoldalak, mesebeli erdőszakaszok, mély völgyek, kellemes lapos mezők,  facsoportokkal tagolt fennsíkok,  legelők, rétek....


További képeim:Ajánlom az éttermet:


Hasznos linkek:Nincsenek megjegyzések: