Felsőlajos, Magán Állatkert



A magántulajdonban lévő  állatkertet Felsőlajoson találjuk. Az 5 -ös főútról tábla jelzi, hol kell lehajtanunk, majd  hosszabb földúton haladunk tovább, mire elérjük az állatpark parkolóját. Szép kirándulásra számíthatnak, a tágas parkban játszótér, pihenőhelyek várják a látogatókat. A park végében a tóparton igazán kellemes megpihenni. 





Mohini, Begum, Jazmina és Tippu a fehér bengáli tigris kölykök etetésére érkeztünk.  Nagy élmény volt látni a kicsiny, kicsit még ügyetlenül mozgó apróságok etetését. Tóth Tibor családja (az állatkert tulajdonosa) nagy-nagy szeretettel etetik gondozzák a csöppségeket.  A látványetetés alatt hallhatjuk Tibortól a történetet, hogyan is lettek, maradtak meg a picurok és miért emberkézen kell felnőjenek. Nagy felelősség , nagy szeretet és áldozat egy ilyen állatparadicsom fenntartása, minden tiszteletem és elismerésem a harchoz ami ezzel jár.
Így, magán emberként azzal tudom segíteni, hogy hirdetem nézzék meg a parkot, érezzék jól magukat  és vigyék jó hírét szerte  a világban.


Szívesen megdajkálnánk őket, /sajnos vagy szerencse nem tudom, de egy törvény miatt, ezt már nem lehet megtenni, ezen lehet vitatkozni, de meg kell elégednünk a látvánnyal , ami így is örök élmény marad :) és tervezem még egyszer meglátogatni őket mielőtt nagyok lesznek :)


Kicsik, de már nagy birkózást rendeztek :) 





Hát nem imádni való ?:))


A park honlapjáról idézem: "A park teljes területe 20 hektár. Állataink nagy, tágas kifutókban, szeretetben élnek. Az erdő kellemes, hűs árnyékot adó. Főleg akácfákból áll, de megtalálhatók a nyár és a nyír mellett egyéb fajták is. Tavasszal, mikor az akác virágzik tömény virágillat tapasztalható a park egész területén. Ősszel viszont „izzik” a területünkön található ős galagonyás. Több mint 1 kilométer sétálóút áll rendelkezésre a vendégeknek, amely az állatok kifutói, a játszótér és a melegkonyhás büfé mellett kanyarog. A talaj homokos, tehát bármekkora eső is eshet, az utak mindig jól járhatók. A Kiskunságra jellemzően hosszú, száraz, esőmentes időben enyhén porol. A türelmes látogató az állatkerti állatok mellett megszámlálhatatlan védett madárral vagy akár mókusokkal is találkozhat a területen. Állatkertünk leginkább a nevükre hallgató állatainkról és a sokaknak felejthetetlen élményt nyújtó kölyökállat bemutatókról ismert." forrás :http://maganzoo.hu/fooldal




Hát  rám fekszik ! Na ne mán !


No! te mit fotózol ?


Na így jó leszek ?:) 


Az alábbi albumban a látogatáskor készült képek: