Vác

Csendes, romantikus városkára bukkanhatunk Budapesttől északra, a Duna kanyarulatánál.
"Vácot a XI. századtól említik írott források, a várost tehát közel ezer évesnek tekinthetjük. A környék a kedvező természeti adottságok miatt természetesen már több évezrede folyamatosan lakott hely. A Duna kanyarulatában, a hegyvidék és az Alföld találkozásánál kezdetektől minden adott az emberi élet alapvető szükségletei biztosítására. A dombság, az erdő, a folyam jó lehetőség a táplálékszerzéshez, a biztonságos lakóhelyek kialakításához, a kereskedelemnek jó háttér a vízi szállítás, a dunai átkelés lehetősége, az útvonalak találkozása."
 A folyópart mellett kiépített parkok hosszas sétákra, szabadtéri elfoglaltságokra adnak lehetőséget. A belvárosban  műemlék épületek, Copf stílusú lakóházak, szobrok vonják magukra a tekintetet.  A város főtere városi szabadtéri programok lebonyolításának helyszíne. Az őszi lecsófesztiválon a tér bográcsokkal telt meg, és finom lecsóillat csalogatta a turistákat.
Hatalmas épület a székesegyház,  a Konstantin téren. Kicsiny törpévé válunk az óriási falak mellett. A Duna-parti parkban találjuk a Hétkápolna  műemlék együttesét, amely  1815 óta búcsújáróhely. A horgászoknak, több kis horgásztó rejtőzik az ártér területén.

Duna-part

Székesegyház


A  városban





forrás:  http://www.vac.hu/index.php?page=latnivalok
városi séta , körpanoráma: http://www.vac.hu/index.php?page=virtualistura
A székesegyház kívülről 3D: http://www.opencreative.hu/panorama/vac-szekesegyhaz.html
---belülről:http://www.panoramablog.eu/media/videk/vacdom/vacdom.html
Térkép:

Nagyobb térképre váltás