A csúcsokon, Kreischberg (2.002 m), Rosenkranzhöhe (2.118 m).


A Kreischberg csúcsa 2.002 m, télen síelők ezrei keresik fel el lankás és számomra veszélyesen meredek oldalait.


 Nyáron a turisták ezrei indulnak útnak, mert nyáron is számtalan élménnyel ajándékoz meg ez a csodaszép vidék. Nyári napokon vasárnap és szerdán közlekedik a kabinos felvonó, így néhány kilométert megspórolhattunk magunknak. Ködös felhős reggelen indultunk fel a hegyre, a kabinos felvonóban, ha esne az eső meg sem ázunk. Néhány perc múlva elénk tárult a csoda, alattunk maradtak a felhők és odafent csodálatosan ragyogott a nyári nap. 


A felhők fehér puha dunyhaként terültek el a körben kibukkanó, aprócska hegycsúcsok között. Friss tiszta levegő, csodaszép kék ég és ragyogó napsütés, varázslatos élmény !


 A réteket  nyíló virágok borítják és egyre többen sétálnak a csúcs felé. Közben a felhőket lassan a nap kicsalogatja a völgyekből , így egyre többet láthatunk a csodálatos tájból, miközben egyre magasabbra érünk. Itt az ember már nem sokat beszél, a meredek emelkedő szépen megdolgoztatja ellustult izmainkat, tüdőnket oxigéndús levegővel tölti. Meleg van, fáradunk, de az élmény ....Kreischberg  2.002 m
Riegler Hütte


Tó a hütténél:


info:
http://www.murau-kreischberg.at/hu/sommer/szabadido-es-sport

Nincsenek megjegyzések: