Turracher Höhe

1763 méterrel a tengerszint felett, Karintia és Stájerország tartományi határán terül el. Télen síparadicsom, nyáron egy magas hegyek között rejtőző csodavilág. A fennsíkon 3 tengerszem található a Turracher See, a Grünsee és a Schwarzsee. Az idelátogatók kényelmes kirándulásokat tervezhetnek a kis tavak körül.
 Ausztria legnagyobb egybefüggő cirbolyafenyő erdejét találjuk itt, melyet lágy, ám mégis impozáns nockbergi lankák ölelnek körül. 
Egyedülálló az alpesi hullámvasút, a Nocky Flitzer és a családi élményvilágot jelentő Nocky’s AlmZeit a Panoramabahn hegyi állomásánál.
A 2000 méter magas csúcsra, feljuthatunk gyalogosan. A kényelmes kirándulóösvényen, csobogó patak mellett, ezernyi apró szépség tárul elénk a túra során. A bobpályán: élmény és kilátás, bár elég sokan sikítottak, lehet mégsem élvezték annyira a kilátást.
Panoramabahn kényelmesen feljuttatja a kirándulókat a hegyre, hogy onnan még folytathassák útjukat, vagy csak megpihenjenek a Nocky’s AlmZeit parkban, ahol gyermekek és felnőttek egyaránt jól szórakozhatnak. A nagy közös homokozó, ahol a papák megmutathatják gyermekeiknek , hogyan is készül a homokvár.


Ez a kert, bizony két nyuszit rejt, alagúton és átjárókon még két ilyen nappaliba juthatnak.


Netán elfáradt? Hát pihenjen meg ...


és élvezze a kilátást Karintia felé!Turracher SeeElőre elkészített keretezés, és még a fotósállvány is oda van készítve a Schwarzsee partján. Sétáljon velünk:


forrás , információk: http://www.turracherhoehe.at/hu/nockbergi-bioszfera-park

Nincsenek megjegyzések: