KatalinpusztaSzendehely-Katalinpuszta a Börzsöny és a Cserhát kapuja.


Autóval az M2 autóútról könnyen elérhető kirándulóhely. A parkolóból kényelmes sétával elérjük a kirándulóhely központját, ahol kellemes park, tó, játszótér várja a turistákat. Majd az elszántabb túrázók, kisebb-nagyobb tanösvényeken haladva, több állomáson keresztül ismerkedhetnek a környék élővilágával, és erdészeti ismeretekkel is gazdagabbak lehetnek.
A legnagyobb élményt azonban a kirándulás, mozgás a friss levegőn, a madarak éneke és az erdő szépsége adja. A Gyadai tanösvény kb 5 km hosszú, a túra 3 óra alatt kényelmesen teljesíthető a piros turistajelzést követve. Csodálatos kalandos út várja a kirándulókat. Ha tehetik látogassák meg kis hazánk e csodálatos vidékét!  Akinek nincs lehetősége azoknak hoztam el a pillanatok képeit, hogy ők is láthassák azt, amit én láttam.
Rétek, erdők, virágok, gombák , a madarak csicseregve kísérnek utunkon, majd a lápos területen szépséges rejtett világra bukkanunk.

A sáros ösvényeken facölöpök segítik a haladást. 


Az út kb. felénél egy nagyszerű pihenőhelyet találunk, ahol szalonnasütésre, pihenésre van lehetőség.Hatalmas réteken át..

Az erdőbe visszaérve a mély völgyet függőhíd köti össze, így az átjutásra több lehetőségünk is akad.


Kirándulóközpont


erdő mélye


Megközelítés gépkocsival: Budapest felől a 2-es számú főútról Katalinpuszta településrész végét jelző táblánál jobbra letérve pár száz méteres aszfaltozott út vezet a kirándulóközponthoz.


Megközelítés tömegközlekedéssel: Vác autóbusz állomásról Rétság felé menetrendszerinti autóbuszjárattal Szendehely-Katalinpuszta megállónál leszállva (menetidő ~15 perc), onnan mintegy 10 perc sétával érhető el.

további információk:

http://www.erdeikirandulasok.hu/kirandulokozpont/004012002-katalinpuszta_kirandulokozpont


képeim :


térkép:

Nincsenek megjegyzések: