Tauplitz, Ausztria 2017


A stájer kisváros ismét kirándulásaink kiindulópontja. Hogy miért újra ? - mert itt, van egy nagyon jól bevált szállásunk, amit jó szívvel ajánlok figyelmetekbe , és ez úton is köszönöm vendéglátóinknak a lehetőséget!
( http://tauplitziapartmanok.hu/)
A környék mindig nyújt új és újabb látnivalót. A célomat , hogy kevesebb képet készítsek el , nem sikerült megvalósítani , mert minden és minden nagyon tetszett és szerettem volna elhozni minden kis apróságot, azon barátaimnak, ismerőseimnek, akik koruk, egészségi állapotuk, vagy egyéb okokból erre felé már soha nem fognak eljönni, és azon ismerőseimnek, látogatóimnak akik a képek láttán kedvet kapnak, egy kis hegymászáshoz, barangoláshoz :) 

Ez a csodaszép sziklatömeg a Grimming, A hegy minden napszakban, minden irányból más és más arcát mutatja.
Magasság: 2 351 m
Kiemelkedés: 1 518 m
Hegység: Alpok, Dachstein Mountains



A terület télen a sí-imádók paradicsoma, de láthatóan , nyáron is nyújt számtalan szórakozási , kikapcsolódási lehetőséget. A csábító hegycsúcsokhoz igen kemény , meredek utak vezetnek :)



Aki erre jár , mint mi is, meg kell tanulnunk, hogy ami közelinek tűnik az azért nem annyira közel van, így sokszor csapágyas ízületekkel tértünk nyugovóra, és később már  az emlékeinkben élő,  csodaszép látvány kárpótolt fájdalmainkért. 

A tauplitzi vízesés, a meredek sziklafalon ömlik le a hatalmas víztömeg, a szikla aljánál egy másik kis patakkal egyesül, ami szintén egy kisebb zuhatagon át érkezik. A vízeséshez eljutni kb fél óra séta a központból kb 2 km távolság. A műút, amit az előző képen láttok épp erre vezet, persze az útról a jelzett helyen le kell térni és az erdei ösvényen elérjük ( kb 200m) a vízesés tetejét. 





A legelők vándorai,( persze elektromos keretek között.)





A kiskertek apró kis szobrai, kedvesek aranyosak és megállásra késztetik a kirándulókat.


Az idén eltöltött nyaralásunkon nagyon sok szép új helyet fedeztünk fel ,és sok ismert helyet jártunk újra körbe. Szerencsémre az időjárás kedvezően alakult. Így hát ajánlom mindenkinek e csodaszép vidékről hozott képeimet, nézegessétek, vegyetek ötleteket, mert van bőven mit ellesni "sógorainktól" :) és természetesen szívesen veszem véleményeteket, és a  megosztásaitokat köszönöm.
Képeim :
https://goo.gl/photos/LqeXAr4mAZopLvqB6

Nincsenek megjegyzések: