A víz világa, Günster-wasserfall, Schöder


Ausztriában kirándultunk, hol a  hegyeket, völgyeket, robogó patakok szelik ketté. Mindig zöld a fű, augusztusban  fehér és  sárga virágok tarkítják a zöld réteket és a felhők fölött lám, az ég is kék. A sűrű esőzések következtében megduzzadt patakok, még nagyobb erővel zúdultak alá a kisebb-nagyobb vízeséseknél, duzzasztóknál. Shödertől, a bájos kisvárostól, a táblákat követve, 4 km-re érjük el Stájerország legnagyobb vízesését. A  Günster-wasserfall-nál  65 méter magasból percenként 300 liter víz zúdul le, a hatalmas sziklák között utat vágva magának. A kiépített lépcsőkön körbesétálhattunk, azonban ekkora víz mellett elhaladva bizony nem árt az esőkabát és a biztonságos túracipő.
Ez itt már a bátrabbak világa, mert ez a meredek ösvény vezet a hegyre fel, és igen meredek :)
Ha felmásznak, a  magasból gyönyörködhetnek az alattuk elterülő alpesi tájban:Féltem, hogy  messze van a forrás így nem indultam el megkeresni.


 A vízeséshez vezető út mellett, a   régi ház megszépült, új külsőt kapott. A réten kisállat parkot hoztak létre , ahol a kis jószágokat etetni és  simogatni is lehet. 


Képeim:

térkép:

Nincsenek megjegyzések: